26 feb

Begin Februari vond FRUIT LOGISTICA plaats; de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. Dit jaar waren er bijna 3300 exposanten uit 90 landen! Het Westlandse transportbedrijf Bosdaalen deed ook mee en vroeg mij om hun beursstand te ontwerpen.

Aan het ontwerpen van zo’n grote beursstand als deze komt best wat voorbereiding te pas. Al in december vorig jaar waren we druk aan het brainstormen. We wilden de wanden behangen met knallende foto’s waardoor het lijkt alsof je zelf tussen de vrachtwagens staat. Al gauw gingen we bij Bosdaalen langs om foto’s te maken van de vrachtwagens, van zowel Cargoboss als Van Daalen. Na een poetsbeurt, heel wat heen en weer rijden, verschillende draaien, hoeken en posities van de wagens hadden we prachtige foto’s. Ook het nieuwe gebouw dat als hostel dient hebben we nog vastgelegd.

Op kantoor werden de foto’s optimaal bewerkt en gedeeltelijk vrijstaand gemaakt. De foto van het hostel had een speciale behandeling nodig, alle auto’s die ervoor geparkeerd stonden moesten namelijk weg. Ook moesten alle lijnen van het gebouw netjes recht staan. Hier de voor- en na beelden ter vergelijking:


Toen wij allemaal tevreden waren met de foto hebben we deze in Indesign tot een achterwand gemaakt, met een landkaart en wat tekst. De foto van het hostel plaatsten we, samen met een aantal andere foto’s, aan de zijwanden.

En twee maanden later staan je ontwerpen dan gedrukt op 5×3 meter op de grootse beurs van de wereldwijde AGF-handel! Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar dan heb je ook wat 😉

Geef een reactie