21 feb

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat de DoeDag van Westland On Stage vorige week plaats heeft gevonden. Ook wij deden mee! Benieuwd naar wat we gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Donderdag 14 Februari verzamelden ’s ochtends en ’s middags 21 leerlingen zich bij de Chrysantenkwekerij van Peet van Leeuwen. We verdeelden ze in drie groepen en na een korte uitleg over het vak Fotograaf gingen meteen aan de slag met het fotograferen.


Groep 1 mocht met hun smartphones door de tuin lopen om de bloemen op hun eigen creatieve wijze vast te leggen. Ze kregen uitleg over perspectief, licht en werden steeds enthousiaster naarmate ze meer foto’s maakten. Uiteindelijk kwamen ze met prachtige foto’s weer terug, zoals deze:

Klik op de foto om nog meer resultaten te zien

 

 


Groep 2 ging naar een studio om productfoto’s te maken. Ze kregen korte uitleg over hoe de camera werkt, wat de lampen doen en hoe ze op de mooiste manier een product op de foto kunnen zetten. Sommigen kozen ervoor om de Chrysanten op de foto te zetten, een aantal leerlingen vonden het leuk om een eigen sieraad op de foto te zetten en sommigen werden enorm creatief met de styling. Verschillende kleuren achtergronden, losse bloemblaadjes, schaduwen creëren door 1 lamp uit te zetten. Met prachtig resultaat! Dit kan toch zo als advertorial voor een magazine gebruikt worden? 🙂

Klik op de foto om nog meer resultaten te zien

Groep 3 ging iets anders spannends doen: Elkaar op de foto zetten! Om de beurt stonden de leerlingen voor een wit scherm in het flitslicht te poseren, instructies opvolgend van hun klasgenoten die met een professionele camera mooie portretten schoten. Het was onwijs leuk om te zien hoe creatief ze werden. Er werden bloemen bijgepakt, klasgenoten, verschillende poses en een hoop verschillende soorten gezichtsuitdrukkingen. Zoals deze foto; perfect passend bij Valentijnsdag!


Na 2,5 uur hadden alle drie de groepen alle soorten fotografie uitgeprobeerd en mochten ze hun favoriete foto’s uitzoeken, die kregen ze de dag erna opgestuurd voor hun portfolio, mochten ze een vervolgopleiding willen gaan volgen! Het ontbrak namelijk niet uit enthousiasme en ik weet zeker dat we van een aantal leerlingen nog zullen gaan horen (en zien!) in de toekomst. Al met al een geslaagde DoeDag!

 

2 thoughts on “Kijkje achter de schermen #2 – Westland On Stage”

Geef een reactie