09 mei

Vorige week was Pete Hoekstra te gast in het World Horti Center om te praten over de handel tussen de Verenigde Staten en Nederland, in aanloop naar de Global Entrepreneurship Summit 2019. Na een rondleiding wilden alle aanwezigen graag in de all-weather kas een groepsfoto maken.
Groepsfoto’s zijn nog niet zo makkelijk als het lijkt. Zo moet je altijd een stukje aandacht schenken aan de posities van de mensen op de foto, de hoofdpersoon moet vaak in midden, je wilt dat iedereen goed zichtbaar is en dat het ook nog als een echte groep voelt in plaats van individuen. Deze locatie was ook nog eens vrij pittig. Het is een kas, dus overal hangen machines, draden etc. Groepsfoto’s zijn normaal fijn om van bovenaf te nemen zodat je meer kans hebt om ieders gezicht volledig in beeld te brengen, maar zoals je op onderstaande foto ziet is dat in dit geval wel grappig, maar niet bruikbaar voor de pers. Uiteindelijk hebben we gelukkig toch een mooie foto kunnen maken!


12 apr

Koningsspelen vandaag! In mijn carrière als fotograaf heb ik heel wat mensen voor mijn lens gehad. Feestende groepen tijdens evenementen, zakenmensen tijdens een beurs. Kinderen die vol trots poseren, discussiërende politici . Af en toe word ik zelfs gevraagd om mensen tijdens hun meest kwetsbare momenten vast te leggen. Een pasgeboren baby’tje, een verliefd echtpaar terwijl ze hun ja-woord uitspreken, of een rouwende familie tijdens een uitvaart. Stuk voor stuk bijzondere mensen tijdens bijzondere momenten. Op het jaarcongres van MKB nederland mocht ik Hare Majesteit Koningin Máxima ook op de foto vastleggen. De bekendste vrouw van Nederland fotograferen komt niet elke dag voor maar is wel leuk!

(meer…)